Gezocht: Strategen!

Gezocht: Strategen!

Zwolle is een bruisende, veelzijdige Hanzestad en thuishaven van 125.000 inwoners. In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samen doen en samen optrekken. Die geest van samenwerking, in combinatie met onze gunstige ligging, draagt bij aan de groei die Zwolle doormaakt.  Het aantal inwoners zal stijgen tot circa 140.000. De bedrijvigheid en het onderwijs groeien. Het historisch centrum, het aantrekkelijke woonklimaat, de gunstige ligging (binnen een uur reizen van de randstad)  en het culturele aanbod trekken steeds meer bezoekers en inwoners uit het hele land. De vraag is niet of Zwolle groeit, maar hoe we de groei van de stad richten en gebruiken. We verwelkomen de groei, maar houden een scherp oog op het behoud van de huidige kwaliteiten van de stad. We willen een duurzame groei die grondstoffen spaart en rekening houdt met de gevolgen van klimaatverandering. En we willen dat zoveel mogelijk inwoners van die groei kunnen profiteren.

Dat vraagt om een stevige, strategische regie op de ontwikkeling van Zwolle. De gemeente werkt al een aantal jaren aan het vergroten van het strategisch vermogen van de organisatie. Daarin willen we nu een volgende stap zetten. In dat proces spelen de nieuwe strategen een belangrijke rol. Wij verwachten van hen een brede blik, het vermogen om actuele ontwikkelingen te duiden en naar binnen halen en de theorie met de praktijk te verbinden. Geen kamergeleerden, maar adviseurs die handelen, naar buiten gaan en verbindingen leggen. Door hun innovatieve en creatieve manier van werken geven de strategen de organisatie een nieuwe impuls en brengen verrassende inzichten mee. Strategen schakelen gemakkelijk tussen schalen en rollen en werken in wisselende teams samen met andere adviseurs. Een strateeg binnen de gemeente Zwolle is een onafhankelijk denker en is in staat om kritisch te blijven op de organisatie zonder de verbinding te verliezen.

Een uitdagende taak binnen een professionele organisatie waarin samenwerking en resultaatgerichtheid centraal staan. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte om te handelen. Verder biedt de gemeente Zwolle goede mogelijkheden voor je eigen ontwikkeling en ontplooiing. We zoeken kortom bijzondere mensen voor een bijzondere organisatie in een bijzondere stad.

Concreet zijn we op zoek naar: