Stage

Onze organisatie kenmerkt zich door te investeren in ontwikkeling. Vandaar dat wij blij worden van stagiairs! Jaarlijks bieden wij plaats aan zo’n 125 studenten om bij ons af te studeren of stage te lopen. Maar wat ons betreft, kan dat aantal altijd hoger. We verwelkomen VMBO’ers, MBO’ers, HBO’ers en WO’ers voor zowel leer- als afstudeerstages. In principe kun je op elk vakgebied stage lopen of afstuderen. Je werkt zelfstandig onder supervisie van een professional. Bovendien mogen alle stagiairs kosteloos interne opleidingen volgen. Kortom: je doet een enorme dosis ervaring op en je spijkert ook je theorie nog eens bij!

Een andere manier om je te faciliteren bij je ontwikkeling en loopbaan is het grote aanbod aan vacatures. Zwolle heeft namelijk samen met bijna twintig regiogemeenten en de provincie Overijssel een gezamenlijke interne arbeidsmarkt. Dat geeft een ruim aanbod aan mogelijkheden, want stagiairs zijn tijdens hun stage/afstuderen interne kandidaat. Ook gedurende zes maanden na de afronding van je stage/afstuderen ben je interne kandidaat en kun je meedingen naar vacatures binnen de gemeente Zwolle, Talentenregio en de provincie Overijssel.

Arbeidsvoorwaarden Stage Zwolle

Stagevergoeding

Als stagiair krijg je natuurlijk een vergoeding. Je verricht immers waardevol werk voor de gemeente Zwolle. Een stagevergoeding wordt toegekend als de stage langer dan drie maanden duurt. Mbo-studenten bieden wij een vergoeding van € 250,- hbo-studenten € 350,- en wo-studenten € 450,- bij een volledige werkweek van 36 uur.

Werktijden

Je bepaalt jouw werktijden in overleg met je stagementor. Wij zijn flexibel. We stellen het wel op prijs als je (over het algemeen) tussen 9.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 16.00 uur op je werkplek bent. Op deze manier mis je geen overleg en ben je bereikbaar voor collega’s. Heb je een dag geen afspraken? Dan werk je (als je dat wilt) gewoon een dagje thuis!

Reiskostenvergoeding

Als je in het bezit bent van een studentenreisproduct (week), ontvang je geen reiskostenvergoeding. Is je situatie anders? Wij zijn flexibel in de vergoeding van reiskosten.

Mentorschap

Tijdens je stage krijg je natuurlijk een persoonlijke mentor. Dit is een professional van de afdeling of sectie waar jij terechtkomt en die jou gedurende je stage begeleidt. Deze begeleiding bestaat onder meer uit het houden van tussenevaluaties en het geven van een eindbeoordeling.