Peter Heuver

Loopbaanadviseur

Bij de gemeente Zwolle vinden we het belangrijk dat iedereen op de goede plek zit. Omdat het niet altijd meteen duidelijk is waar dat precies is, hebben we een intern loopbaancentrum. We vinden het van belang dat medewerkers weten waar ze goed in zijn en waar ze naar toe willen met hun loopbaan. Niet alleen voor de organisatie, maar ook voor onze medewerkers zelf. Een medewerker die zich prettig voelt in zijn of haar functie, is immers ook het productiefst. Peter Heuver is één van onze loopbaanadviseurs en helpt medewerkers in de zoektocht naar de meest geschikte werkplek. 

 

Terwijl ik mijn camera opbouw voor het interview kijkt Peter geïntrigeerd toe. ‘Is dit waar je uiteindelijk in door wil groeien of wil je toch meer de journalistiek in?’ vraagt hij. Waarschijnlijk denkt hij zonder het zelf door te hebben mee in mijn carrièremogelijkheden. Zijn techniek wordt meteen duidelijk: vragen, vragen, vragen. ‘Het is niet zo dat ik als loopbaanadviseur aangeef waar iemand goed in is. Mensen ontdekken dat zelf.’ Het antwoord krijgen op die vragen is vaak een kwestie van de juiste vragen stellen. De volgende stap is achterhalen hoe iemand zijn doelen kan bereiken.

 • Functie

  Loopbaanadviseur

 • Afdeling

  HR

 • Leeftijd

  57 jaar

 • Werkzaam sinds

  1994

Peter is naast loopbaanadviseur bij de gemeente Zwolle ook projectleider opleiden bij Talentenregio, waar de gemeente onderdeel van is. Op dit moment onderhandelt hij met verschillende onderwijsinstellingen over opleidingen en cursussen voor medewerkers van de gemeente. ‘Hoe ga ik om met werkdruk, de verdeling tussen werk en privé, mantelzorg of  trainingen in persoonlijk leiderschap. We vinden het belangrijk dat collega’s zich kunnen ontwikkelen als ze dat willen.’

Mijn collega's

Nergens zijn er zoveel verschillende vakgebieden in één organisatie als bij een gemeente.
Ontmoet hier onze medewerkers.