Marleen Kok – Huisman

Secretaresse bedrijfsarts

Tijdens haar stage kreeg Marleen Kok- Huisman te horen dat ze bij de gemeente mocht blijven werken. Inmiddels werkt ze hier alweer vijf jaar met als huidige functie: secretaresse van de bedrijfsarts. ‘Dit beroep en deze organisatie passen bij mij’

Toen Marleen destijds zag dat de afdeling communicatie een stagiaire voor de functie secretaresse zocht, reageerde ze direct. ‘Zo ben ik wel: als ik iets in mijn hoofd heb, ga ik er met honderd procent voor. De vacature sprak me direct aan en ik heb niet gewacht met reageren. Dat is wellicht ook mijn voordeel geweest: ik was er vroeg bij en dat is een goede binnenkomer. Dezelfde week nog hoorde ik dat ik op gesprek mocht komen.

‘Is dit het nou? Dacht ik toen ik mijn eerste opleiding had afgerond’

Ik was negentien jaar toen ik mijn opleiding voor schoonheidsspecialiste had afgerond. ‘Is dit het nou?’ dacht ik toen. Door middel van een uitgebreide test kwam eruit dat het beroep secretaresse ook goed bij me zou passen. Dat klopt precies! Dit sluit aan bij mijn persoonlijkheid: ik ben netjes en gestructureerd.

 

 • Functie

  Secretaresse bedrijfsarts

 • Afdeling

  HR

 • Leeftijd

  30 jaar

 • Werkzaam sinds

  2010

Vertrouwen van collega’s

Wat ik leuk vind aan deze baan is de hoeveelheid verantwoordelijkheid die ik krijg. Al snel mocht ik de werkzaamheden zelfstandig en alleen uitvoeren. Ik kreeg het vertrouwen van mijn collega’s. Bovendien zijn de werkzaamheden heel variabel en ben ik inmiddels ook van afdeling geswitcht. Het werken blijft daardoor uitdagend en het gaat mij nooit vervelen. Ik krijg ook vaak de vraag of ik ingezet wil worden voor ander soort klussen. Zo moet ik bijvoorbeeld weleens meehelpen bij het organiseren van een evenement. Op deze manier kan ik juist weer mijn andere talenten inzetten. Je krijgt hier talloze mogelijkheden om door te groeien!

Mogelijkheden om door te studeren

Zelf dacht ik ook aan manieren waarop ik mezelf verder kan ontwikkelen. Omdat ik voor de bedrijfsarts werk, krijg ik vaak medische dossiers te zien. Ik wilde begrijpen wat de moeilijke medische termen betekenden en ik heb gevraagd of ik naast mijn werk de opleiding medische secretaresse mocht volgen. Daar gingen ze mee akkoord. Nee, ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk! De gemeente Zwolle past bij mij.’

Mijn collega's

Nergens zijn er zoveel verschillende vakgebieden in één organisatie als bij een gemeente.
Ontmoet hier onze medewerkers.