Benny Tuin

Adviseur bedrijfsvoering

Via een vacature voor een traineeship kwam Benny Tuin de gemeente Steenwijkerland binnen. Inmiddels is hij al twee jaar vast in dienst als adviseur bedrijfsvoering bij de gemeente Zwolle. ‘In mijn dagelijks leven wil ik elke beslissing goed doordacht hebben, dit doe ik ook voor de gemeente. Ik onderzoek beslissingen die gemaakt zijn of worden gemaakt.’

 

In eerste instantie dacht Benny, na zijn opleiding bedrijfskunde afgerond te hebben, dat hij aan de slag zou gaan bij een commerciële organisatie. ‘Daar had ik tijdens mijn studie ook een paar specialisaties in gedaan. Toch merkte ik elke keer in gesprek dat er iets niet klopte. Waar dat precies aan lag weet ik niet maar na een tijdje solliciteren ging ik mij richten op overheidsinstanties en dit sloot perfect aan bij mij als persoon. Hier kan je je kwaliteiten verder onderzoeken en ontwikkelen.

 

 • Functie

  Adviseur bedrijfsvoering

 • Afdeling

  Concernstaf

 • Leeftijd

  32 jaar

 • Werkzaam sinds

  2013

‘Wij adviseren het management, wethouders en de burgemeester bij het nemen van beslissingen’

In mijn dagelijks leven ben ik verzorgd en gestructureerd. Als ik een besluit moet nemen, bijvoorbeeld over mijn verzekering, wil ik dit goed onderzocht en doordacht hebben. Dat is ook wat ik hier kan inzetten bij de gemeente. Ik werk bij de Concernstaf en wij adviseren het management, de wethouders en de burgemeester bij te nemen besluiten en beheersing van de organisatie. Zwolle is een stuk groter dan de gemiddelde gemeente. De omvang van de vraagstukken is groter en er wordt meer verantwoordelijkheid en inhoud gevraagd. Dat maakt het werk uitdagend! Dat is echt iets voor mij. Het was ook echt een carrièrestap toen ik destijds hier ging werken.

Continue scherp blijven en efficiënt samenwerken

Er heerst hier een cultuur waar iedereen continue zaken ter discussie stelt, ook de bestaande werkwijzen. Dat zorgt ervoor dat je scherp blijft en continue verbetering zoekt. Het optimaliseert je werkzaamheden en dat werkt erg prettig. Dit is een unieke organisatie om bij te mogen werken, ik kan goed en efficiënt samenwerken met gigantisch veel kwalitatief goede collega’s. Iedereen geeft elkaar de ruimte om mee te denken en ik kan mijn mening geven zonder dat ik bang hoeft te zijn dat ik daarop wordt afgerekend.